Holbæk Kommunes Skolemad
Toplogo
Hvorfor sund skolemad?

Holbæk Kommunes Skolemad giver energi til lange dage med læring, leg og sport. Vi følger de officielle kostråd, og derfor bruger vi blandt andet masser af fuldkornsprodukter, frugt og grøntsager, fisk samt magre kød og mælkeprodukter. Vi tager udgangspunkt i Y-tallerkenen, hvilket vil sige, at 1/5 af retten består af kød, fjerkræ, fisk, æg og dressing, 2/5 af brød, kartofler, ris eller pasta og 2/5 grønsager og frugt.


Det er vigtigt, at børn får sund og nærende mad i skolen fordi:

- det fremmer børns sundhed og er med til at forebygge undervægt, overvægt og andre livsstilssygdomme
- børn spiser en stor del af deres daglige mad i skolen
- gode mad- og spisevaner læres i barndommen
- mætte børn har lettere ved at koncentrere sig
- maden og måltidet i skolen også handler om trivsel og samvær med kammerater
(Sund skolemad, smag, smil og samvær; FVST)

Sund mad med smag
Mad kan være nok så sund, men det hjælper jo kun hvis den bliver spist. Derfor lægger vi stor vægt på, at skolemaden henvender sig til børn, og at den taler til alle sanser via udseende, duft, smag, konsistens og lyd.

Vi laver alt, hvad vi kan, fra bunden, og inspirationen til retterne kommer fra alverdens køkkener. Vi tilstræber at bruge råvarer, når de er i sæson, for der er de fulde af smag og næringsstoffer, og så giver det en naturlig variation i menuen. Vi serverer en kombination af klassiske livretter og mere eksotiske retter og smagssammensætninger. For os er det vigtigt, at udfordre skoleelevernes smagsløg og inspirere til madmod.